Sköna strumpor när du tränar

För dem som är aktiva är det viktigt att ha riktigt sköna och funktionella strumpor. Kompressionsstrumpor är designade för att passa den som tycker om att bege sig ut på en löprunda. Vill du hålla dina fötter fräscha medan du tränar kan du shoppa på nätet.

Stöd med strumpor

Skillnaden mellan kompressionsstrumpor och stödstrumpor kan vara diffus för många. De är båda designade för att ge stöd för både ben och fötter. De skillnader som dock finns mellan dem är viktiga. Strumpor har olika kompressionsgrad och för att de ska passa dig är det viktigt att veta dina behov. Är du osäker på vad du behöver kan du rådfråga en specialist.

Kompressionsstrumpor

Komprimeringen på kompressionsstrumpor är högre än stödstrumpor. Förbättrad blodcirkulation och även en mindre risk för blodproppar är viktiga funktioner kompressionsstrumpor har. De kan även hjälpa till att behandla åderbråck. Behöver du extra stöd efter en skada då du tränar är de här strumporna perfekta.

Stödstrumpor

Till skillnad från kompressionsstrumpor har stödstrumpor en lägre komprimering. Materialet på strumporna är ofta elastiskt. Designen är till för att ge stöd både till fötter och ben och även förebygga trötthet. Precis som kompressionsstrumpor är även stödstrumpor bra för att hjälpa till med åderbråck.