Shoppa för lång livslängd

I dagens slit och släng ekonomi är det enkelt att vilja köpa det billigaste som får jobbet gjort. Ibland kan dock det som kostar mer vara billigare i längden. Nedan har vi två exempel på prisvärda produkter som verkligen håller länge.

Jeans

Ett riktigt par jeans är ett av de mest hållbara klädesplaggen som finns. När de uppfanns i slutet av 1800-talet så var de främst tänka åt arbetare inom gruvindustrin och på rancher. Det har till och med hittats ett par jeans i en gruva som är från 1880-talet som är i förvånansvärt bra skick. Idag är det en byxa som passar i så gott som alla omständigheter och de flesta äger åtminstone ett par.

Gjutjärn

När man skall köpa grytor eller stekpannor så finns det inget material som är lika långlivat som gjutjärn. De mer välrespekterade tillverkarna lämnar till och med garantier på flera årtionden upp till livstid. Vill man spara lite pengar så är det inga som helst problem att köpa gjutjärnsprodukter begagnat. Är de i riktigt dåligt skikt så går det att använda sig av natriumhydroxid för att lösa upp alla avlagringar. Var dock försiktigt då det är väldigt frätande. Efter det så är gjutjärnet som nytt och behöver då oljas in och värmas upp så oljan kan bilda en yta på stekpannan eller grytan.