Ta hand om dina skor

Du har ofta skor på dig hela dagen, vilket gör att det är viktigt att sköta om dem. Det förlänger även livslängden på dina skor. Därför är det viktigt att du vet var du kan skaffa de skotillbehör du behöver för att vårda dina skor på rätt sätt. På nätet finns det en massa skovårdsprodukter att välja på.

Skor behöver vädra

Eftersom du använder skor hela dagen är det väldigt viktigt att du låter dem vädra ordentligt. Du kan med fördel ha flera par skor, så att du har möjlighet att rotera skorna från dag till dag. Om du använder en extra sula i din sko är det viktigt att ta ut den, så innersulan också får torka upp ordentligt. Det är dessutom viktigt att borsta av lös smuts varje dag.

Olika material behöver olika vård

Läderskor kan du med fördel behandla med skosalva som du smetar ut med en trasa. Polera sedan skon så den blir fin och glansig. Nya mockaskor lönar det sig oftast att spraya med skyddsmedel. Det gör det enkelt att borsta av skon då den blir smutsig. Det finns även ett speciellt rengöringsskum du kan använda om dina mockaskor blivit mycket smutsiga. Tygskor torkar du lätt av med en fuktig trasa och många går bra att tvätta i tvättmaskinen.